Reklam

gelecek partisi

ÇÖREK OTU VE MUCİZEVİ ŞİFALARI

ÇÖREK OTU
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir. İbn-i Sina ünlü "Hastalıkların Kanunu" kitabında çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşukluğu ve halsizliği engellediğini savunmaktadır.

Çörek otunun mucizevi faydaları
Çağımızda ise modern tıp, bu mükemmel bitkinin özelliklerini, uyarıcı özelliği nedeniyle hemoroit, ishal, nezle, öksürük ve tenya gibi hastalıkların tedavisinde kullanmaktadır. 
Her evde bulunan, çöreklerin, böreklerin vazgeçilmez parçası olan çörek otunun faydaları saymakla bitmez. Dünyanın hemen hemen her yerinde bilinen ve kullanılan çörek otu içerdiği vitamin, mineraller nedeniyle ve bir çok hastalığa şifa olması sebebiyle bazı ülkelerde ''kutsal tohum'' olarak adlandırılır. 
Çörek otu ayrıca idrar söktürücü özelliği ile safraya da iyi gelir. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. Alerjiyi önler. Savunma sistemini dengeler. Çörek otundaki nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar, solunum borusunu genişletip kramp gidericidir.
Çörek otunun, müzmin hastalıklarda da şaşırtıcı iyileşmeler sağladığı belirtiliyor. Çocuklarda özellikle sinir ve deri hastalıklarına, astım ile alerjiye iyi gelir. 

Çörek otu ürünleri, hamilelik devresindeki şikayetleri azaltır. Yan etkisi olmayıp, bu devredeki kadınlara ve bebeklerini anne sütüyle besleyenler için süt kalitesinin bebeğe daha yarayışlı olmasını sağlar. Hazım zorluğu ve mide şişkinliklerinde çörek otu da eskiden beri bilinir. 

ÇÖREK OTUNUN DİĞER FAYDALARI 
Yapılan araştırmalarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirlenen çörek otunun bazı ilaçlarda da ham madde olarak kullanılır. 
* Çörek otu, meme ve prostat kanserini yavaşlatır, akciğer kanserine karşı koruyucudur.
Kan şekerini düşürür.
* Kanı sulandırır.
* Kalp enfarktüsü riskini azaltır.
* Romatizma ağrılarını dindirir. 
* Öksürük ve solunum yolu hastalıklarını tedavi ettiği bilinir. 
* Hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
* İltihap giderici ve idrar söktürücüdür. 
* İltihap giderici ve idrar söktürücüdür. 
* Cilt hastalıklarını tedavi edici özelliği vardır.  
* Antioksidan özelliğe sahiptir.
* Zayıflamaya yardımcı olur.
* Hazmı kolaylaştırır. 
* Mikrop ve virüslere karşı koruyucudur. 
* Depresyon ve panik atak hastalığını tedavi edicidir.

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?
Uzmanlar, çörek otunun öğütülmüş halde alınmamasını tavsiye ediyor. Çünkü öğütülme işlemi esnasında içerisinde çörek otunun içerisinde bulunan faydalı yağlar uçar. Bu nedenle de çörek otunu tohum halinde almak daha doğrudur. Çörek otu, poğaçada, börekte, kurabiye ve salatada kısacası birçok yerde kullanılabilir. Ayrıca çörek otunu düzenli olarak tüketmek için kahvaltıdan ve yemekten yaklaşık bir saat önce, bir tatlı kaşığı çörek otu çiğneyebilirsiniz. Çörek otunu bir tatlı kaşığı çörek otu ile karıştırıp tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.