Reklam

gelecek partisi

Şehrin tarihi burada yaşıyor

Karatay bölgesinde eski garaj diye bilinen tarif edilen bir bölgemiz vardır. Artık köy otobüsleri kalmadı ama bazı ilçelerimiz ile buralara bağlı yerlerin insanları hala şehir merkezine bu otogardan gelip giderler. 24 saat kendine özgü bir dünyası vardır çevrenin.

Hala buram buram eski Konya yaşanır burada. Ve işte tam bu garajın yanı başında ise özellikle hafta sonları bölgede insanından satılan eşyaya kadar bir renk cümbüşü sizi adeta cezp eder.
Bu Pazar yerinde alış veriş kültürü farklıdır. Çay sohbeti samimidir. İnsanlar hala birbirlerine farklı bir saygı çerçevesi içerisinde yaklaşırlar.

Genelde ikinci el eşyalar satılır alınır diye bilinirler. Ama kaçıncı el olduğundan doğrusunu söylemek gerekirse bunu sizde bilemezsiniz.
Buranın müdavimleri meraklıları bellidir. Bazı ürünler özellikle fiyatlarında ki ucuzluğu nedeni ile öğrencilerin tercihidir.  Birde bu pazarda adeta yok yoktur. Ne isterseniz bulabilirsiniz. Giyimden ev eşyasına, iş yeri ihtiyaçlarından artık kullanılmayan ancak modern ofisinizden evinizin en güzel köşesine konduğu zaman nostaljiyi yaşayabileceğiniz her şey buradadır.

Tezgahları gezerken gördükleriniz, çok hoşunuza giden bir mali elinize aldığınız zaman hemen çok gerilere gidebilir gençliğinize uzanabilirsiniz.
Kısaca burada her şey hala güzelliğini ve tabiliğini koruduğu içinde huzurlusunuzdur.  
Blogger tarafından desteklenmektedir.